Friday, April 30, 2010

K.A.W.A.N

Foooooohhhh.. accccuuum.. emm da rhinitis da masuk blog berabuk nie.. hehe

Assalamualaikum..

Tatkala melayan stress professional 2 nie.. Terkenang pulak zaman2 muda2 dlu.. Yelah kan da 24 tahun, dah kira suku abad dah, perlu rasanya melihat kebelakang apa yang telah diri ini langkah dan harung.. Dan yang paling terkesan dalam lamunan sebentar itu adalah apa yang kita pggl sahabat..

Emm.. merasa diri ini sangat memilih dalam mencari kawan yang baik.. Kawan2 yang buruk ke baik ke kita nie die tetap dengan kite..

Zaman sekolah rendah, Jamil, Nizam, Farid, Zuhaimee, adalah nama2 yang aku sanjung mereka sebagai kawan2 yang baik.. Hampir setiap hari disekolah dan luar sekolah aku bersama mereka.. Terima kasih sahabat..

Sekolah menengah, Nizam, shafiq, fahmi, pai J, dan beberapa yang len mmg x dapat dipisahkan mereka dan aku.. Bayangkan mereka sanggup berbasikal dari rumah seawal 6 pagi dan singgah kerumah aku dalam jam 645 tuk sama2 ke sekolah.. bersukan bersama, ketawa bersama, mengais bersama.. Sangat rindukan mereka ketika ini.. Terima kasih kalian.. Kamu semua tiada galang gantinya..

Asasi.. Ib, Krol, Nazmin, Mior, wahab, am.. semua nie membantu diri melangkah kedunia dewasa yang penuh ranjau.. mereka orang yang x pernah rasa ada perbezaan antara satu sama lain.. walaupun mereka golongan 'berada' mereka bawa diri ini bersama mereka merasa nikmat pemberian Allah.. Thank You v Much..

UNIMAS.. sampai 5 tahun.. aku masih x jumpe kualiti kawan yang aku jmpe sebelum ini.. adakah aku memilih dan cerewet.. adakah aku ini teruk sgt orgnye smpi x de kawan yang tahan.. emm ape pon.. selamat berjuang coursemate ku dalam professional ini.. Moga kita jadi doktor yang membantu agama, bangsa dan negara..

Teringat lagu Kawan dari UNIC..
jadilah seperti si matahari yang menerangi insan sejagat..

Berharap menjadi kawan yang baik tuk semua.. Maafkan diri kurang sempurna..

Assalam..

No comments: